Neem direct contact op met Rederij Peters(0529) 45 19 24
UITJES € 20/€ 35

Afzaktocht Regge/Vecht

Geniet van de mooiste kanotocht over de Regge en de Vecht. Samen peddelen jullie in onze kano of kajak door de prachtige, rustige natuur van het mooie Overijsselse Vechtdal.

Boek nu

De mooiste kanotocht van Ommen is de afzaktocht Regge/Vecht. Een spetterend dagje uit om samen met jouw gezin, vrienden of collega’s te doen! ’s Morgens (tussen 09:00 uur en 11:30 uur) brengen wij jullie naar de laatste stuw in de Regge, het startpunt van de afzaktocht.

Bij het startpunt geven wij jullie enkele instructies en vervolgens zakken jullie de rivier af. Door de prachtige natuur van Ommen kanoën jullie op jullie eigen gemak terug naar Rederij Peters. Gemotoriseerde vaartuigen zijn op de Regge niet toegestaan, dus jullie kunnen in alle rust genieten.

De tocht heeft een lengte van ruim 12 kilometer. Onderweg zijn er genoeg mooie plekjes om aan te leggen en te picknicken langs de waterkant. De waterkwaliteit van de Regge en de Vecht is goed, je kan er dus gerust een frisse duik nemen om een heerlijk stukje te zwemmen. De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge. Het resultaat is een prachtige natuurlijke omgeving, waar zelfs de ijsvogel zich thuis voelt.

Onze aluminium kano’s zijn het stabielst in hun soort. Geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Ook beschikken we over stabiele 1- en 2-persoons kajaks.

Canadese kano 2 personen: € 34,95 (€ 32,06 excl. btw)
Canadese kano 3 personen: € 39,90 (€ 36,61 excl. btw)
Canadese kano 2 volwassenen & 2 kinderen: € 44,85 (€ 41,15 excl. btw)
1-persoons kajak: € 26,95 (€ 24,72 excl. btw)
2-persoons kajak: € 42,95 (€ 39,40 excl. btw)

 

 

 

De prijzen zijn inclusief vervoer naar de startplaats, een waterdicht tonnetje en (indien nodig) zwemvestjes.

Je dient voor deze afzaktocht Regge/Vecht te reserveren (min. 1 dag van tevoren), dit kan telefonisch of door hier te klikken.

Over de Beneden Regge.

Tussen stuw Archem bij Lemele en de uitmonding in de Vecht ligt het projectgebied de Beneden Regge. Binnen dit gebied liggen drie onderdelen die voor herinrichting in het kader van de Reggeherstelprojecten in aanmerking kwamen. Deze gebieden heeft het waterschap aangepast, waardoor ze voldoen aan de huidige eisen van waterbeheer.

Onder deze Reggeherstelprojecten Beneden Regge vallen de volgende deelprojecten:

  • Archem-Eerderhooilanden
  • Kiekebelt
  • Dalmsholte

Deze projecten hebben alle drie een eigen karakter, maar met een gezamenlijk kenmerk. De Regge heeft meer ruimte, waarbij de nadruk ligt op de combinatie van water met (nieuwe) natuur, maar ook water met landbouw. Door het realiseren van deze deelprojecten is het laatste deel van de Beneden Regge omgevormd tot een natuurlijk riviersysteem. Hierbij zijn de aanliggende percelen ingericht voor periodieke waterberging. Deze werkzaamheden zorgen voor een betere waterkwaliteit en meer veiligheid binnen de gebieden wanneer het water buiten zijn oevers treed. In de projecten is door kavelruil tevens de landbouwstructuur verbeterd en het recreatief gebruik versterkt.